Zweten aan zee

De titel ‘Zweten aan Zee’ vormt een verwijzing naar de manier waarop het lichaam reageert bij fysieke inspanningen, in dit geval tijdens het beoefenen van een sport.

Het is een boek over de geschiedenis van de sportclubs in Scheveningen. Gymnastiek, wielrennen, zwemmen, voetballen en tennis – door de jaren heen is in het voormalige vissersdorp heel wat aan beweging gedaan. Zelfs is het Scheveninger Giel de Roode bijna gelukt om in 1949 Europees kampioen boksen te worden.

Ook wielrenner John van Eck komt aan bod. Hij was wielrenner en trambestuurder. Aan het begin van de 20ste eeuw hield hij zijn conditie op peil door zijn tram even op ‘automatisch’ te zetten, uit te stappen en een stukje naast de voertuigen te rennen.

Deze uitgave verscheen 1999 in de Historische Reeks van Muzee Scheveningen, het museum waarin de historie van het vissersdorp en het zeeleven centraal staan. Voor slechts vijf euro is het daar nog verkrijgbaar: https://www.muzeescheveningen.nl/winkels/winkel/boeken/zweten-aan-zee/

Laatst bijgewerkt op 13 augustus 2016
Dit artikel werd geplaatst in Boeken
Bookmark dit artikel Zweten aan zee